Gerekli malzemeler
Kendi mumlarınızı yapmanın bir başka bonusu, içine nasıl malzemeler koyduğunuzu kontrol edebilmenizdir. Mesela kokuya karşı duyarlıysanız, esans ekleme kısmını tamamen es geçebilirsiniz. Evinizdeki havayı olabildiğince temiz tutup tutamayacağınızdan endişe ediyorsanız, soya balmumu kullanmayı seçebilirsiniz.
Birçok farklı mum türü olmasına rağmen, hepsinin aslında üç ana bileşeni vardır: balmumu, fitil ve bir kap. İşte ihtiyaç duyacağınız malzemelerin listesi:
- Balmumu
- Fitil
- Kap
- Parfüm ve mum boyası (isteğe bağlı)
- Balmumu eritmek için bir tencere
Dilerseniz başlamadan önce mum yapma malzemelerine göz atabilir ve size uygun olanları satın alabilirsiniz.
Dikkat etmeniz gereken bazı güvenlik konuları
Kendi mum yapımı projenize başlamadan önce, lütfen hem onları yaparken hem de kullanırken dikkat edilmesi gereken bazı temel güvenlik kurallarını gözden geçirin. Mesela yanan bir mumu asla gözetimsiz bırakmamanız gerektiğini her zaman hatırlamanız gerekir.
Başlamaya hazır olduğunuzda, mumunuzu yapacağınız bölgeyi özenle hazırlayın. Yüzeyi gazete veya kahverengi bir kağıt torba ile örtün.
Çalışmak için evdeki alanınızı düzenledikten sonra, yapmak istediğiniz mum tipine uygun bir balmumu ve seçtiğiniz balmumuna uygun bir fitil bulmanız gerekir.
Bazı fitillerin, bazı balmumu türlerini eritecek sıcaklığa erişmediğini unutmayın. Ayrıca eriyen balmumunu tutmak için doğru kalıbı veya kabı da seçmeniz gerekecektir.
Adım adım mum yapımı
Balmumunu eritmek için ısıtıcı bir tabla veya elektrikli ocak gibi bir ısı kaynağına ihtiyacınız olacaktır. Seçtiğiniz ısı kaynağının üzerinde soya mumunu eritmek için de eski bir tencere kullanmanızı tavsiye ediyoruz.
Balmumunu dökmeden önce fitili kullanacağınız kaba yerleştirin. Daha önce kullanılmış olan boş bir mum kabı kullanmak keyifli olabilir. Böylece hem çevre dostu hem de bütçe dostu bir mum yapmış olursunuz.
Eğer kullanmak isterseniz ve kokulara karşı hassasiyetiniz yoksa, tencerede erittiğiniz balmumuna mumunuzun içermesini istediğiniz rengi ve kokuyu ekleyin.
Balmumunu erittikten sonra, sıcak balmumunu dikkatlice kabınıza dökün. Fitili yerinde tutmak için şiş veya dondurma çubuklarından yardım alabilirsiniz. Balmumunun tamamen soğumasını bekleyin ve fitili kaba uygun boyuta kadar kesin.
Mum yaparken hayal gücünüzü zorlayın!
İlk mumunuzu yaptıktan sonra, daha maceracı olabilir ve farklı mum çeşitleri yapmaya çalışabilirsiniz. Daha gelişmiş ve zor bir proje için uygun balmumu ve fitili seçtiğinizden emin olun.
Her seferinde daha kişisel bir dokunuşla farklı birşey yapmak sadece sizin hayal gücünüz ve deneme isteğinizle sınırlıdır. Gördüğünüz gibi evinizde kendi mumlarınızı yapmak bu kadar kolay.
Bir sonraki projenizde balmumu, fitil, koku ve kap seçimlerinizi özelleştirerek çok daha profesyonel sonuçlar elde edebilirsiniz. Kendi yaptığınız projelerle sadece tasarruf etmekle kalmayacak, aynı zamanda bu güzellikleri tatillerde (veya herhangi bir zamanda) hediye olarak da vermek isteyeceksiniz.
KAYNAK:HEPSİBURADA.COM